BLOGGER TEMPLATES AND YouTube Layouts »

USER ONLINE

WIDGET MUSLIMAH

LINK WARNA-WARNI

MEH RINGANKAN JARI JEMARI TEKAN LIKE KALO SUKE BLOG KITE

Wednesday, 4 May 2011

Pesal cite ASMARA TV3 tuh best gile kentang haaaa!!!

            Salam & Hye
         Hallu Aimiey Azizan In Da' House.

     Apekehal nye tah tetibe dtg idea sengal aku nk tulis sikit sal cite ASMARA yg ngah populess kt Tv3 tuh.Utk pengetahuan korunk2,aku nih fanatik giloss cite ASMARA neh.Aku tau,ader gak d antara korunk2 yg gilos cam aku,tiap ari selasa terpacak cam pak guard Bank Rakyat dpn Tv smata2 nk nengok cite neh kan kan kannnnnn!!! Nyiahahha toksah tipu daa...macam aku xtaw,rata2 rakyat Tanah Melayu aka Malaysia nih kan gile drama Melayu...Wallaaaaa!!! Support la drama Melayu demi Negara!! * uikks,da cam nk laung merdeka la plak*

     Secara keseluruhannye cite ASMARA neh memang best tahap kuasa lapan! Dari segi plot cerita,skrip,pengarah yg hebat,pemilihan para pelakon yg mantop (walopon ader d antara nyew pelakon2 baru) & lagu tema yg best x hengattttt nyanyian kumpulan deria keenam aka 6ixth Sense iaitu Menyesal! Fulamak..tangkap layan tuuuu..Sumpah best laa!! X tipuuu munyeeee (^_^)

Nih ASMARA 1- Lakonan bakal hero pelapis Malaya,Shahz Jazle * sebut bebetol deh name die neh.Sebutan name die SHAHZ JAY ZEL* .Marah mak die nanti sebut name anak die salah!


Nih ASMARA 2- Tetap hero yg same & 2 heroin yg same.Ader penambahan watak baru.Siyess memang lagik best dari yg ASMARA 1.


     Slot: LESTARY TV3,Tiap SELASA,9 MLM
     Terbitan: SUHAN MOVIES-company Hero Malaya Rosyam Nor
     Arahan: HEYKAL HANIFAH
     Skrip: SHARIFAH ABU SALEM-sorg novelis terkenal
     Lagu tema: MENYESAL-KUMP 6IXTH SENSE
     Pelakon: SHAHZ JAZLE (Asmara),FAEZAH ELAI (Zaliya),FARALYNA IDRIS (Melati),DIAN   P RAMLE ( Rahayu),RAHIM JAILANI ( Sahlan),FIZA HALIM (Tria),SYED ALI (Aman).

      Sinopsis:
    
      Mengisahkan Asmara yg terpaksa mengahwini Zaliya yg x d cintainye & d paksa menjadi pak sanggup sdgkan Asmara myukai Melati.Segala2nye berubah bila Asmara bkahwin ngan Zaliya yg ego & membencinye.Asmara sabar melayani karenah Zaliya walopon bmacam2 Zaliya buat supaya Asmara membencinye.Lama kelamaan tembok keegoan Zaliya runtuh & akhirnye Zaliya mcintai Asmara.Sampai la pd 1 ketika,Zaliya telah d langgar kereta myebabkan die koma selama 6 bulan & ayah Zaliya,Sahlan menipu mgatakan Zaliya telah mati.Asmara sgt sedih kehilangan Zaliya krn Asmara gak suda mcintai Zaliya.Kemudiannye Melati hadir mgubat kkosongan hati Asmara lalu mereka bkahwin.1 ketika,Zaliya sedar dari koma & ingin mjejaki Asmara serta anak yg d kandungnye dulu ttp d serahkn atas jagaan Nek Jah,nenek Asmara.Zaliya menyamar sbg Suhana & telah btudung.Sahlan pula dgn pelbagai konspirasi jahatnye utk mdptkn kembali anak Zaliya,Adam demi krn harta.Apekah kesudahan slanjutnye?? Nk tau,kene la tonton cite neh sampai abes.....* aku da cam bacekan anak2 buku cite seblom tido la plak* Ngeee...

    
  Lagu tema ASMARA
  MENYESAL by 6ixth Sense

      So,pade korunk2 yg x nah tgk tuh,sile2 la merajinkan diri nengok cite neh setiap ari selasa kul 9 mlm kt tv3 eh..Siyes mmg gile besh & romantik.Ala2 mcm bace novel gituww dik non.Kalo pon korunk x minat Shahz Jay-zel tuh sbb gosip die bchenta chentun bagai ngan Maria Farida tuh,abaikan jekla..Layan cite sudaa...gerenti korunk pon jadik cam aku yg da fanatik tahap kuasa lapan nih..Kekeke...
      Howkeyhla tuan puan sekalian.Gue maw ketiduran sih..Ngantukkk amat deh.Ketemu lagik d lain entry nya yuk * pehal tetibe aku ckp indon plak nih?? Haihh!! *
    
       Bubui....Nuniteee...Chawww dolu
       Salam (^_^)                          

4 comments:

Cekgu AYu said...

saya pun ikut cite asmara dari asmara 1 lagi.. best2.. hehe.. fyi, lagu tema blog ni saya sangat suka!! nice blog :)

Aimiey Azizan said...

Cte Asmara memang best kan..Laen dari yg laen..Btw,tengss yaa..Lgu blog tuh memang melankolik..Ngee(^_^)

(: gebangkembang :) said...

wahh..suka tengok cita asamara sambil makan siput sedut ^^

Aimiey Azizan said...

Nk lagik best mkn siput sedut cicah cencalok..marvelles tueww!!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...