BLOGGER TEMPLATES AND YouTube Layouts »

USER ONLINE

WIDGET MUSLIMAH

LINK WARNA-WARNI

MEH RINGANKAN JARI JEMARI TEKAN LIKE KALO SUKE BLOG KITE

Wednesday, 18 May 2011

Aku Penchenta Meoww~~

            Salam & Hye
          Hallu Aimiey Azizan In Da' House

      Arinih aku jadik baby sitter nampaknyew.Bukan baby sitter jage anak orang,tp jage kucen2 kt gumah.Alahaii capek banget sih dari pagi mbawak ke malam aku kena jage 'anak2 buah' aku tuh.Mandi kan dorg,bg makan dkt seploh kali *komain kuat makan kucen2 aku neh*,main2 ngan dorg,tmasuk laa mbersihkan tuutt dorg.Huhu sabo jeklaa..
      Walopon penat tp enjoy tgk keletah kucen2 neh.Tgk dorg lari2 maen kejar2,tgk dorg gado2 manje tetibe aku gase nk tumpang smangkuk maen2 ngan dorg.Kenkadang sbb tlampo geram ngan keletah dorg,x smena2 aku cubit pp dorg mcm aku salu cubit pp hadek @ boypren aku.Opss terlebih sudaa..Hekhek
      Sememangnye aku neh sorg penchenta Meoww *kucen laa tuh*.Nmpak kucen2 kt kedai makan,kucen2 jalanan,sure aku dgn gigih pnggil dorg siap p beli whiskas kc dorg mkn.Kdg2 x smpai ati pon ader nengok nasib kucen2 jalanan neh.Dgn gigih selongkar tong sampah demi mcari sesuap ikan utk tros idop* melankolik btol ayat aku*.Lagik wat aku x smpai ati bilemane nengok nasib kucen2 neh yg d sepak,d pukul & d dera oleh mereka yg bgelar MANUSIA yg lgsg xder sikap perikeMANUSIAan.Penah aku & boypren p mkn kt 1 kedai,aku nampak ader 1 manusia durjana yg snggup mcurah air panas kt kucen yg ngah dok seblah die tuh.Kucen tuh plak da mcm nk mati kene simbah air panas tuh.Sgt kejamm btol manusia tuh.Ikutkn geram aku,nk jek aku amek air panas tuh simbah balik kt muke kaww! Hape slh kucen tuh smpai die snggup wat cmtuh.Memang tade otak btollah manusia cenggituh!
       Aku memang pelik gile vavi laa kalo ader manusia yg x suke @ takut ngan kucen.Ader lak tuh nmpak kucen dtg dkt sampai mjerit2 bagai ngalahkan ko nampak gimau jek lagaknye.Pulak tuh yg snggup mdera kucen,sepak2 bdn kucen.Adoyaiii...sian giler laa kucen tuh..Hape rase kalo kaw plak kene sepak.Sakit ke x?? Isyhhh geram2 * emo dah aku neh*
       Moral of the story,SAYANGILAH KUCEN! Kucen tuh bukan jek mende idup makhluk Allah yg patut d sayangi,malah HAIWAN KESAYANGAN NABI MUHAMMAD SWT gak.Kucen tuh pon ader perasaan cm kite gak.Ingin d belai,d lindungi,d sayangi..Kalo x suke kucen skalipon,toksah sampai mdera & jadik kejam cm rejim zionis tuh ehh.Ingat laa pembalasan ALLAH tuh ader d atas tiap 1 pkara kjahatan* Sorry aku bkhutbah ari selasa jap*
       Lagipon korunk x geram ke nengok kucen2 yg shomel2 bagai cengginih?? Eyhh hello,bela kucen kite pon scara otomatik mnjadik shomel okehh.Caye x,caye x...*hasil pnyelidikan aku neh*

     
             
           
               
             
     Nih kucen aku yg sgt2 notty tp shomel mcm aku * relaxs2 jgn muntah okeh*

                                                      * OMEI *

                                                    * COMOT *

                                                    * MEMEY *

                                           * CUMIEY *

                                           * MEYOW *

P/S: Sume Haiwan patot kite sayangi,bukan Kucen smata2.Kalo nk diri kite d sayangi,kite haruss dulu myayangi sesama makhluk ALLAH....Meowww~~

30 comments:

Alin said...

nak alin tunjuk video kucing yang ngeri tak? jeng3!! huhu kita sama2 syg kucing :)

Aimiey Azizan said...

Uikk jgn aaaa..xsnggup nk nengok..Haha

IFA Athirah said...

almk..muka and warna meyow tu sebijik mcm kucing saya http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

Cik Dodol said...

comel gila kucengg. :D

Aimiey Azizan said...

Ifa Athirah:
Ho yeke...pelanduk 2 serope tuh..Sure kucen kamoo pon shomel mcm kamoo kannn~

Aimiey Azizan said...

Cik Dodol:
Comel,kannnnn=)

Faziera193 said...

ala comeinye kuceng tu..dah lame tak bela anak kucen.. bapak kucen ade ler..huhu

oh ye, saya tag awak dalam giveaway.. =)

pinqy taraturuu said...

kucing memang comel tapi tak tau laa nape pinqy takut sangat kat kucing :(

Peri PiA said...

cute

nice song :)

alyaclumsy said...

comelnyaa, i pun suka kucinggggg :D

Diary oF Mine said...

wah.....!!! gila comel kucen diaaa.. bg 1 boleeeehhh???

Cik Nana Serindit said...

nice blog... follow u... follow me back ^_^

Bui Idzra Ryn said...

eiii..geram tengok kucing2 awak..sgt2 comel..minta sekor boleh..?wakaka

mad khaz said...

suke kucing jugak!!!! hehehe

kawaiiii XD

msredcheesecake said...

CIK AIMIEY,

COMEY KUCING NYA...SUKA SGT...NAK BELE TAPI MR BF ALLERGIC...HEHEEE

cik aisha said...

tuan blog suke kucing...sy pun suke..:)

Aimiey Azizan said...

Faziera193: Takpe2 kamo carik laa bini utk bapak kucen kamo tuh.Bakal tlahirlah anak2 kucen nanti=)

Aimiey Azizan said...

Pinqy Taraturuu:
Nape lak takot?? Kucen xmkn org laa yunk=)

Aimiey Azizan said...

Diary of mine:
Buleh2...mai gumah dulu laa=)

♥Putri ilyanie♥ said...

Saye pun pencinta kucing jugak.. heee meh tgk kucing saya kat sini... http://putrilyanie.blogspot.com/2011/03/kucing-yang-aku-sayang-sangat2.html

Nurul Ezra said...

like this post. done follow u. follow mine yah. :)

CintaZulaikha said...

suka macam mana pon, mak akak ttp tak bg bela~~

Aimiey Azizan said...

CintaZulikha:
Alahaii ciannye..mybe mak akak allergic ngan bulu kucen kot~

munirah said...

comel kucing :D gerammm je :D haha dah tgk vid laki yang wat kekejaman ngan kucing tuh ? owh damn it ! die takde perikemanusiaan kat kucing tuh kesian kot :( sorry teremo :D tengok ur entry teringat kes tuh lah..

Aimiey Azizan said...

Munirah:
That's why sy xleh nengok video tuh.Tgk dpn mate pon gase nk tampor laju2 kt manusia kijam cenggituh..Grrr geram gak neh...

SYAFIQAHSALEH said...

kucing mmg comel :)

Shafiq Hashim said...

Cutenyeeee Kucing tu...

Alin said...

alin dah tag nama akak dalam kontest nie. papehal join lah mana tahu ada rezeki kan :D

http://alin9292.blogspot.com/2011/05/123-soft-toys-giveaway.html

Alin said...

ada lagi satu

http://alin9292.blogspot.com/2011/05/naufal-n-nureen-2nd-giveaway.html

azalia hjsalleh said...

kita phobia dgn kucing2 nie ;(

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...