BLOGGER TEMPLATES AND YouTube Layouts »

USER ONLINE

WIDGET MUSLIMAH

LINK WARNA-WARNI

MEH RINGANKAN JARI JEMARI TEKAN LIKE KALO SUKE BLOG KITE

Sunday, 10 April 2011

Me,Myself & I

                                                      Hallu..Aimiey Azizan In Da' House
          Assalamualaikum..Anyonghaseyo..Moshi2..Sawasdeekap..Namaste..Ahlan Wasahlan..Selamet Siang.
    1st sekali,seblom aku memulakan catatan nih mari kite gamai2 wat senaman muka sesaat dua.Say smile geng (^__^).Alaa,x susah mane pon nk senyum nih kan.Xla sesusah mcm nk wat tarian poco2 tuh.Walopon kite dlm keadaan stress ke,sedih ke,busan ke & segala bagai mood yg tahape2 tuh,muke kena manyaaakkk senyum taw.Barulah awet muda sentiasa kann.Xmo la muka ketat smcm jek,nanti byk lak kedut sana sini.Xkan la nak nmpak tua seblom waktu kann.Isyhh takot akak dik non..I mude lagi uolss.Ngehngeh~~
    Okehh laa,seblom tu gak aku nk mintak mahap laa bebanyak kalo2 catatan aku nih nanti x besh ke,busan ke,atau tahape2 & byk yg merepek merapu meraban meroyan.Maklom saje laa,aku nih baru sgt bjinak2 dlm dunia penulisan blog nih.So kalo ader terlebih terkurang tuh,phm2 jeklaa eh.Hamba budak baru belajo,kalo salah tolonglah tunjukan ehhh.Ampun ya pakk.Ngehngeh~~
     Orait meh aku cite serba sikit mgenai diri aku nih.Sikit jek okeh,tokleh lebih2 bahaya kott.Maklom jek la zaman skg nih gamai komain Copycat,Stalker,Fakers & sewaktu dengannya.Wahh gituww...Ngehngeh~~
Okeh,kenali aku dgn name Aimiey Azizan.Al-kisahnya tentang sorg budak yg kuat nanges spt Ahmad Pintu opss bukan2 Ahmad Albab daa..I'm made from Key Ell yaw.Pena menetap d Pantai Dalam & laa nih tinggal kt Bandar Tun Razak.Aku berumur dlm lingkungan 20 an.Xla dlm kategori tua,x gak dlm kategori mude belia remaja.Tp la kalo ikut zaman dulu2,kalo dah kawen laa gase2nyew anak nk masok 4 kott.Haha~~
      Mase zaman kanak2 ribena dulu,aku bcita2 nk jadik sorg guru atau name lainnyew cikgu or teacher.Aku sgt2 meminati profession pguruan nih.Yelahh,tugas guru nih kan mulia.Mendidik anak bangsa smpi bjaya kann..Selain tuh aku gak bcita2 nk bukak bisnes sndiri mcm my abah.X kisahlah bisnes hape pon,janji ianya suatu bisness! Alaa,kemana tumpahnye kuah kalo bukan ke lauk kann..Ngehngeh..Aku gak penah bcita2 nk jadik sorg wartawan taw.Pd aku tugas sbg wartawan nih sgt2 mguji kekuatan mental & fizikal.Kalo d beri pilihan aku nk sgt jadik wartawan majalah.Hehe..Hmm cita2 terakhir aku lak,aku nak sgt2 jadik sorg pelukis mcm Imuda tuh & mpunyai galeri lukisan sndiri.Eyhh hello,aku pandai melukis okeh! Caye x.caye x..Ngehngeh.Tp tula kan,sume cita2 aku tuh xder lgsung kena mgena dgn kerjaya aku skg nih.Sekarang nih aku bkerja kt sebuah Firma Guaman yg populess.Uikk,populess kee?? Of course populess dgn adernyew aku d situ yaww..Walopon aku kt situ bkn sbg lawyer,tp aku tetap bngga bgelar sorg loyer buruk.Okeh laa tuh..loyer gak kann.Kaww hadoooo?? Nyiahaha..Ehh mane taw tah2 pasnih tetibe aku bminat nk jadik sorg peguam lak kan..Sape taw kan...Tuah ayam nmpak d kaki,tuah Aimiey mybe pd gigi rabbitnyew?? Jgn tkejut taw kalo 1 ari nanti aku jadik populess mcm Karpal Singh! Kaww hadooo?? Hehe~~
       Okeh,utk pngetahuan uollss,aku nih sorg yg pendiam & pemalu.Tp,bile dlm mood marah,tetibe sikap aku btuko jadik adek badek singa kt Afrika nun.Aku nih gak sorg yg baik ( baik keee??)..Eyh baik okeh! X caye tnye abah aku.Ngehngeh..Aku mminati fesyen,seni lukis & aku nih suka mnyanyi.Xkisahla suara aku nih sumbang mambang ke,cm katak pnggil ujan ke,yg pnting aku myanyi melalak utk suka2 jek.Bila aku busan ke,bile time sedih2 pas gadoh dgn boypren ke..Opss tlebih suda..Hobi aku melukis.Tu mmg wajib aku wat tetiap ari.1 ari x melukis,ibarat mndi x basah,tido x lena mkn x kenyang bg aku! Mbaca gak mmg peberet no 1.Bilik tdo aku nih da mcm mini library penoh dgn sgala bagai novel,buku,majalah & komik2 pelbagai cite.Biar xder kawan,jgn xder mbaca.Wahhh komain poyo kan falsafah aku tuhh..Ngehngeh~~
         Ape lagi ehh?? Hello2,td katenyew sikit jek kan..ni pehal nk panjang2 bagai nih! Udah2..toksah lebih2.Nk tau lebih2 kena la kawan ngan aku dulu.Mmg la aku nih pendiam,pemalu & nmpak sombong,tp bile da kenal aku,korunk akan taw btapa baiknye aku ( prasantan lagik!) Haha..Aku gak sorg yg kelakar taw.Malah tahap kelakar aku lagi tinggi drp si Nabil Raja Lawak tuh okehh.Uikk,ape daa Nabil...Xmo2,aku x minat Nabil! Zizan?? Haa Zizan xpe,aku minat die.Name pon dah mcm name my abah kanzzz..(tetibe jek).Apepon,tula serba sikit pasal aku.Lg 1,dont judge a book by it's cover yaww.Wahh speaking london la pulekk.Ngehngeh~~
          Howkeyhh laa tuan2 & puan2.Smpi sini jek dulu.Insha Allah,lenkali aku update cte2 yg laen plak.Skg
nih aku xsabau nk nengok Mentor5 nih...Bubuiiii.Nuniteee...
                                                          Wasalammmm~~

3 comments:

zone kuali dan periuk said...

gOOd Lick in blOgger..:)

zone kuali dan periuk said...

good luck dlm berblog..

Alin said...

haha. dh maju dh akk patrick

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...